Sari la continut | Sari la navigare

Unelte personale
OSHA Network

Selectare limbă :

Locatia curenta: Prima pagina

Bine aţi venit

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii Bine ati venit in reteaua de informare a Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca,Punctul Focal Romania!
Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, cu sediul in Bilbao, Spania, este o organizatie a Uniunii Europene infiintata in anul 1996 cu scopul de a colecta, disemina si facilita schimbul de informatii economice, tehnice si stiintifice pentru imbunatatirea conditiilor de munca si promovarea celor mai bune practici de prevenire a accidentelor de munca si bolilor profesionale.

Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2014-2015: Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase

Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2014-2015: Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase

„Stresul ocupă locul al doilea în topul problemelor de sănătate cel mai frecvent raportate în Europa și, împreună cu alte riscuri psihosociale, este considerat a fi cauza a peste jumătate (50-60 %) din numărul total de zile lucrătoare pierdute. Un climat psihosocial neadecvat de muncă poate avea efecte negative semnificative asupra sănătății lucrătorilor.

Riscurile psihosociale apar la fiecare loc de muncă, însă, chiar și cu resurse limitate, ele pot fi evaluate și gestionate cu succes. Această campanie oferă atât lucrătorilor, cât și angajatorilor sprijin și orientări pentru gestionarea stresului și a riscurilor psihosociale la locul de muncă, promovând utilizarea unor instrumente practice și ușor de folosit pentru facilitarea acestei gestionări.”

(Sursa: Website EU-OSHA)

Link-uri utile:

La nivel național - Campania paneuropeana «Managementul stresului pentru locuri de munca sănătoase», a fost lansata de către Punctul Focal al EU OSHA pentru Romania, la Reuniunea Partenerilor Naționali si Conferința de presa, în data de 19 iunie 2014, la București.

La nivel european - Campania a fost lansată în data de 7 aprilie 2014, la Bruxelles, și va avea o durată de doi ani (2014-2015).  

Apel pentru nominalizări
Premiile europene pentru bune practici
Gestionarea stresului și a riscurilor psihosociale la locul de muncă

Agenția Europeană pentru Sănătate și  Securitate în Muncă (EU-OSHA) lansează un  apel pentru nominalizări vizând cea de a 12-a ediție a premiilor europene pentru bune practici în domeniul sănătății și securității în muncă. În cadrul campaniei pentru locuri de muncă sigure și sănătoase, care se va desfășura în perioada 2014-2015, premiile vor exprima recunoașterea întreprinderilor sau organizațiile care au adus contribuții importante și inovatoare la gestionarea stresului și a riscurilor  psihosociale la locul de muncă.

Premiile pentru bune practici sunt coordonate la nivel național de rețeaua de puncte focale a EU-OSHA (http://www.healthy-workplaces.eu/fops).

Înscrierile sunt mai întâi evaluate la nivel național, iar câștigătorii naționali sunt apoi nominalizați să participe la competiția paneuropeană, unde se vor decide câștigătorii finali.

Organizațiile multinaționale sau paneuropene, precum și partenerii oficiali ai campaniei pentru locuri de muncă sigure și sănătoase, se pot înscrie direct la EU-OSHA. Detalii privind modul de înscriere la premiile pentru bune practici la nivel european se pot obține de la următoarea adresă de poștă electronică: GPA@healthy-workplaces.eu.

Data-limită pentru trimiterea exemplelor de bune practici către Punctul Focal – România: 15 septembrie 2014.

„Împreună pentru prevenirea riscurilor”: Deveniţi partener oficial al campaniei UE

„Împreună pentru prevenirea riscurilor”: Deveniţi partener oficial al campaniei UE

A fost lansat al doilea şi ultimul apel la candidatură pentru a deveni parteneri ai Campaniei pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2012-2013. Organizaţiile şi întreprinderile paneuropene şi internaţionale dornice să susţină managerii, lucrătorii şi reprezentanţii acestora sunt invitate să colaboreze pentru prevenirea riscurilor şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.
La prima lansare s-a observat un număr fără precedent de candidaţi în toate sectoarele. EU-OSHA se bazează deja pe angajamentul partenerilor sociali europeni, interprofesionali şi sectoriali, al companiilor multinaţionale şi non-profit, al organizaţiilor paneuropene care reprezintă sectoare diferite.

Depuneţi-vă candidatura pentru a deveni partener oficial al campaniei UE până la 31 octombrie 2012
Descoperiţi aplicaţia pentru iPad a campaniei
Faceţi cunoştinţă cu partenerii noştri de campanie oficiali
Urmăriţi materialul video

O noua secţiune în website-ul Agenţiei: Organizaţii şi strategii

Organizaţii

Securitatea şi sănătatea în muncă constituie unul dintre cele mai importante şi mai dezvoltate domenii ale politicii UE privind ocuparea forţei de muncă şi afacerile sociale. Activitatea din acest domeniu comportă o interacţiune complexă între mai mulţi actori la nivelul UE şi al statelor membre, incluzând în special guverne şi alte autorităţi publice, precum şi organizaţii ale lucrătorilor şi angajatorilor. Accesaţi această secţiune de informaţii pentru a afla:

Seminarii in cadrul Initiativei pentru Locuri de Munca Sanatoase

Initiativa pentru Locuri de Munca Sanatoase

Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate în Munca a lansat în luna aprilie 2007 cea de-a doua editie a Initiativei pentru Locuri de Munca Sanatoase. Aceasta initiativa are scopul de a promova securitatea si sanatatea în munca, transferul de cunostinte, accesul la instrumente concrete si informatii utile pentru gestionarea riscurilor profesionale, protejarea sanatatii si cresterea productivitatii în întreprinderile mici si mijlocii. Cu ocazia acestei initiative, s-au organizat seminarii pe tema „Locuri de munca mai sigure, mai sanatoase si mai productive” în cadrul campaniilor bianuale ale EU-OSHA.

Mai multe detalii...

Vizitati sectiunea publicatii

Metode de referinta pentru masurarea concentratiei agentilor chimici si fiziochimici in mediul profesional
english abstract
Auditarea de securitate si sanatate in munca
english abstract
Medicina Muncii
Cele mai bune practici privind combaterea si prevenirea muncii fara forme legale Implementarea managementului securitatii si sanatatii in munca
english abstract
Costul accidentelor de muncaCostul accidentelor de munca english abstract Substante si preparate chimice. Proprietati. Riscuri. Principii de buna practica
english abstract
Metode fizico-chimice aplicate la masurarea noxelor in mediul profesional
english abstract

Sectiuni din site

Publicatii ale Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca Stresul in Munca
Noua Strategie a Uniunii Europene in domeniul SSM Substante periculoase Sa construim in siguranta
Reduceti expunerea la zgomot Start Sigur Reduceti efortul

 

Buletin informativ gratuit
OSHMail Logo Rezumat lunar al evenimentelor strategice
- Abonare -
51571 abonaţi
Serviciul de alertare
Alert Service logo Actualizări pe teme la alegere
- Abonare -
7039 abonaţi
Noutăţi în reţeaua naţională

Reuniunea Partenerilor Naţionali din cadrul campaniei europene 2012-2013, „Împreună pentru prevenirea riscurilor” (70 de participanţi).  

Reuniune organizată de Punctul Focal - România al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă şi Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” în Bucureşti, în data de 19 iulie 2012, la Grand Hotel Continental, între orele 10:00-15:30.

 

Seminarul „Împreună pentru prevenirea riscurilor – Securitatea rutieră” (70 de participanţi).

Seminar organizat de ARSSM cu sprijinul Punctului Focal pentru România al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA), în data de 27 iunie 2012, orele 9:00 – 16:00, la Grand Hotel Continental, între orele 10:00-15:30.

 

Seminarul „Instrumente on-line de evaluare a riscurilor – OiRA (EU-OSHA) & MES si RE (ITM Galati si colaboratorii)” (70 de participanţi).

Seminar organizat de ITM Galati cu sprijinul Punctului Focal pentru România al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA), în ziua de 22 iunie 2012, orele 900 , la Hotel Mercur, Galaţi.

 

Seminarul „Securitatea în mentenanţă. Locuri de muncă mai sigure” (150 de participanţi).

Seminarul îşi propune să realizeze o trecere în revistă a rezultatelor Campaniei Europene privind Securitatea lucrărilor de mentenanţă 2010-2011, cu premierea partenerilor care au avut o contribuţie deosebită la organizarea „Săptămânii Europene” din cadrul acestei campanii în România.

Eveniment organizat de Punctul Focal România al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont”, Bucureşti, la data de 30 noiembrie 2011, între orele 9:30 – 17:00, la Hotelul JW Marriott Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr. 90, Sector 5.

 

Reuniunea Partenerilor Naţionali şi aniversarea INCDPM - 60 ani de activitate. Seminarul cu tema „Prevenirea riscurilor profesionale – obiectivul nostru comun. INCDPM - 60 de ani de cercetare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în România” (150 de participanţi).

Seminarul îşi propune să realizeze o trecere în revistă a activităţii INCDPM de prevenire a riscurilor profesionale în cei 60 de ani de cercetare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a relaţiilor de colaborare cu partenerii sociali consacraţi şi alte organizaţii din România.

Eveniment organizat de Punctul Focal România al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont”, Bucureşti, la data de 2 noiembrie 2011, între orele 9:30 – 17:00, la Hotelul Intercontinental Bucureşti, Bd. Nicolae Balcescu nr. 4, Sector 1.

 

Mai multe stiri...

 

Noutati europene si internationale

Mai 2013

Mai 16 Data Finalizare

Protejarea și promovarea sănătății lucrătorilor

US Los Angeles

APA - American Psychological Association NIOSH - National Institute for Occupational Safety and Health

Mai 22 Data Finalizare

Imaginați-vă lumea viitorului: Cum vrem să lucrăm mâine?

DE Munster

EAWOP - European Association of Work and Organizational Psychology

Februarie 2013

Februarie 6 Data Finalizare

A III-a Conferință Internațională „Strategia 2013” privind sănătatea și securitatea la locul de muncă - Reţeaua ca o forță a culturii de prevenire

DE Dresden

DGUV - Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung

Februarie 19 Data Finalizare

Conferinţa privind „Înțelegerea Întreprinderilor Mici” - 2013

NZ Nelson

CErgOSH - Centre for Ergonomics, Occupation Safety and Helath - Massey University

Decembrie 2012

Decembrie 3 Data Finalizare

Zilele europene de informare 2012

DE Dresden

Institute for Work and Health of the German Social Accident Insurance

Decembrie 3 Data Finalizare

A doua sesiune „Zilele europene de informare” în cadrul congresului DGUV

DE Dresden

DGUV- German Social Accident Insurance

Decembrie 4 Data Finalizare

Salonul de prevenire si gestiune a riscurilor

FR Paris

Expoprotection 2012

Decembrie 6 Data Finalizare

Conferința Internațională privind Sănătatea și Securitatea în Muncă: de la politică la practică

LV Riga

Riga Stradiņš University - Institute of Occupational Safety and Environmental Health

Noiembrie 2012

Noiembrie1 Data Finalizare

Izocianați și Sănătate: Trecut, Prezent și Viitor

USA Bethesda

CIRPD - Canadian Institute for the Relief of Pain and Disability

Noiembrie 8 Data Finalizare

Conferința Internațională pentru securitate

IE Dublin

IOSH - Institution of Occupational Safety and Health

Noiembrie 8 Data Finalizare

Conferința Internațională pentru securitate

IOSH - Institution of Occupational Safety and Health

Noiembrie 14 Data Finalizare

ABCD Spectacol pentru educaţie Italia

IT Genova

Fiera di Genova

Noiembrie 27 Data Finalizare

Forumul European privind ocuparea forței de muncă

BE Brussels

Summit Events Ltd

Noiembrie 28 Data Finalizare

„Securitatea în acțiune ™” - 2012 EMEA  Conferința anuală pentru securitate

FR Lille

BST Solutions

Octombrie 2012

Octombrie 1 Data Finalizare

Introducere în epidemiologiile profesionale

DK Copenhagen

NIVA Institutul Nordic pentru Formare Avansată în Sănătatea Ocupațională

Octombrie 2 Data Finalizare

Reuniunea grupului de coordonare pentru Securitate și Sănătate. Reuniunea pentru Dialog social în Construcții a grupului de lucru pentru securitate  și sănătate

BE Brussels

EFBWW - Federația Europeană a Lucrătorilor din Construcții și Industria Lemnului

Octombrie 3 Data Finalizare

Al XV-lea Forum "Criza și Oportunităţii" - Sănătatea într-o perioadă de austeritate

AT Bad Hofgastein

EHFG- European Health Forum

Octombrie 11 Data Finalizare

Conferința internațională privind securitatea sistemelor industriale automatizate

CA Montréal

IRSST - Institut de recherche Robert-Sauvé en santé et en sécurité du travail

Octombrie 12 Data Finalizare

Conferinţa privind imparţialitatea și neutralitatea în sectorul medical

UK London

Imperial College Healthcare NHS Trust

Octombrie 16 Data Finalizare

Al XXX-lea Simpozion Internaţional privind securitatea și sănătatea în industria construcţiilor ISSA-C

USA Boston

ISSA-C - International Social Security Association navb-cnac constructiv

Octombrie 16 Data Finalizare

Al IV-lea Summit “Apt pentru Muncă„

BE Brussels

Fit for Work Europe (pm)

Octombrie 17 Data Finalizare

Al XIV-lea Congres Naţional al Societăţii Spaniole de Medicină şi Securitate în Muncă 

Al III–lea Congres Internaţional de Prevenire a Riscurilor în Muncă

ES Toledo

Sociedad Española de Medicina y Seguridad del Trabajo

Octombrie 18 Data Finalizare

Seminar privind personalul de conducere și participarea lucrătorilor

CY Nicosia

Cyprus Presidency of the Council of the European Union

Octombrie 18 Data Finalizare

Seminar PRAISE în Portugalia

PT Lisbon

ETSC - European Transport Safety Council

Octombrie 22 Data Finalizare

Conferinţa Anuală a Enterprise Europe Network

CY Phaphos

DG Enterprise & Industry Executive Agency for Competitiveness and Innovation Cyprus Chamber of Commerce and Industry Research Promotion Foundation

Octombrie 28 Data Finalizare

Congresul Internațional privind securitatea nanoparticulelor prelucrate și nanotehnologiilor

FI Helsinki

SENN2012

Mai multe stiri ...